Hoppa till innehållet

Gasol till byggbranschen

Gasol är fundamentet för byggarbetsplatsen

Gasol är fundamentet för byggarbetsplatsen

Med gasol får du obegränsad tillgång till uppvärmning på byggarbetsplatsen utan tillgång till el. Värmen kan användas för betonghärdning, murläggning eller andra uppvärmningsbehov på byggarbetsplatsen.

Användning

Byggvärmare

Byggvärmare är populära inom byggbranschen eftersom de ger värme på ett mobilt, snabbt och användarvänligt sätt. De genererer ett flöde av varm luft som kan riktas mot arbetsytan eller arbetsområdet och gör att man kan värma upp byggplatsen effektivt. Hos Primagaz kan du köpa gasol till arbetsplatsen som är av hög kvalité och som garanterar en effektiv uppvärming av byggplatsen. Vi har gasolflaskor till företag i flera olika storlekar som tryggt och enkelt kan beställas hos oss. Läs mer om vår gasol här på sidan eller kontakt oss om du vill höra med om våra lösningar. 

Taktäckning

Takläggare använder en direkt flambrännare för att försegla taket. Brännaren är effektiv eftersom det höga energiinnehållet i gasolen omedelbart omvandlas till värme över ytan som behandlas. Det är lätt att justera flamman efter värmebehovet och gasol gör den effektivt och billigt. Vi har gasol och gasolflaskor som passar perfekt till ändamålet och det är enkelt att beställa från oss. Behöver du också gasol till din brännare? Hör av dig till oss så hjälper vi till.

Asfaltering

När man asfalterar behöver man asfaltsverk för att kunna arbeta snabbt och effektivt. Genom att driva dessa med gasol kan man minska utsläppen markant och öppna upp för grönare produkter. Det är dessutom väldigt effektivt och lätt att använda. Hos oss på Primagaz kan du enkelt beställa gasol till asfaltering. Vi erbjuder en helhetslösning och garanterar att du får gasol av hög kvalié, med rätt mängd till rätt tid. Är gasol den rätt lösningen för dig? Kontakta oss så berättar vi gärna med om våra produkter och om hur du kommer igång.

Betonghärdning

Betonghärdning kan vara mycket energiintensiv, särskilt under vintern. Med hög energianvändning är det viktigt med bra uppvärmningsmetoder. Vanligtvis används byggvärmare med infraröda värmare, även när det är svårt att täcka fasaden. Gasol till betonghärdning kan vara en bra lösning som effektivt kan driva värmare. Hos oss på Primagaz kan du beställa gasol i olika mängd och vi garanterar rätt mängd och kvalité. Läs mer här på hemsidan eller hör av dig till oss så hjälper vi till.

Marktining

Användning av marktiningsaggregater är ett effektivt sätt att tina och förbereda frusen mark för grävning eller underhåll av till exempel underjordiska installationer som kablar eller tankar. Marktiningsaggregater leder infraröd värme till marken och effekten beror på ytan. Du bör ta bort snö och is från ytan innan du använder marktiningsaggregater för att säkerställa optimal effekt. Infraröda värmare använder inte öppna flammor och är säkra att använda nära byggnader. Att använda gasol till marktining säkerställer att du får en effektiv uppvärmning. Överväger du också att använda gasol till marktining? Hör gärna av dig till oss så hjälper vi dig med allt du behöver veta om gasol och hur just du kommer igång.

Fördelar

Fördelar

Se varför byggbranschen väljer Primagaz

  • Vi har rikstäckande distribution och depåer över hela Sverige.
  • Gasol avger 20 % mindre CO2 än diesel och bränsleolja.
  • Vi levererar i tid, och är flexibla om du har behov för ändringar till din leverans.

Vill du bli kund?

Urval av gasflaskor

Gasolflaskor för alla ändamål

Primagaz är er gasolleverantör. Vi levererar gasol i en mängd olika cylindrar. Behöver ni också gasol till er bransch? Då har vi det som passar era behov! Våra gasflaskor håller högsta standard och kommer alltid levererade med rätt mängd gasol, allt för att ni som kund ska känna er trygga. Är du osäker på vilket ändamål du hade kunnat använda gasol så hjälper vi gärna till med rådgivning vid köp av gasol. Läs mer om våra olika gasflaskor här på hemsidan eller prata med oss på telefon. 

Kom ihåg att vi lånar även ut flaskor så att ni snabbt kan komma igång! 


Vad säger kunderna?

“Det var viktigt för oss att arbeta med någon som förstod att detta var en boost för oss.”

Einar Øgrey Industrisand AS

Einar Øgrey Industrisand AS är en av Skandinaviens största tillverkare av blästersand. Genom att använda det högre brännvärdet och renare förbränning minskade de sina energikostnader med 30% när de bytte från eldningsolja till gasol.

Få en offert