Hoppa till innehållet

Gasol till industri

Stabilt och effektivt – utan att elda upp kostnaden

LPG och bioLPG - effektivt och flexibelt

Gasol är en flexibel och mångsidig energiform som kan användas på många olika ställen inom industribranschen och anpassas praktiskt taget till alla möjliga produktionsbehov. Gasolen har ett högt ångtryck och en extremt ren förbränning vilket gör att det också kan användas för direkt eldning. Detta blir då både billigare och betydligt bättre för miljön än olja eller diesel. Genom att välja LPG gas eller bioLPG gör ni som företag besparingar både inom energiförbrukning- och CO2-utsläpp. När ni väljer en gaslösning för företaget väljer ni en stabil och effektiv energikälla som både sänker energikostnader och ökar bidraget till en miljövänligare arbetsmiljö. Gasolinstallationen ordnar vi smidigt även åt er. Det låter inte helt galet, eller hur?

Fördelar

Gasol på det enkla sättet

 • Säkra och snabba leveranser.
 • Exakt påfylling varje gång.
 • Garanterad hög gaskvalitet.
 • Självbetjäning på nätet dygnet runt.

Gasol i industribranchen

Mest gasol i industribranchen

I andra delar av världen används gasol för det mesta till hushållsarbete. Att använda gasol till hushållet underlättar avsevärt och vi har gasol lösningar för det med. Många förknippar gasol med camping och utegrillar, däremot är den ledande gasol användningen i Sverige inom industri. I Sverige används ungefär 400 tusen ton LPG gasol/bioLPG som energi endast inom denna bransch. Varför är det så? Kort sagt kan man säga att hållbarhet och effektivisering står i fokus. För att kunna skapa en renare och mer hållbar arbetsmiljö behöver man gas. Gasol är ett industribränsle som är högeffektivt och betydligt renare jämfört med andra lösningar som träpellets och eldningsolja. Det gynnar även företagets ekonomi då gasol är mer kostnadseffektivt, detta resulterar i att man kan investera i andra hållbara lösningar. Lönsamheten med användningen av gasol är inte endast ur ett ekonomiskt och miljövänligt perspektiv utan gynnar även industrins arbetsprocess. Värmebehandlingen går snabbare av stål och järn vilket effektiviserar industriarbetet. Även om stål- och järnindustrin står för den största delen av gasol används även gasol till massa- och pappersindustrins torkprocess, jordbruk, restaurang och massa mer. De främsta gasinstallationer som används inom industri idag är LPG gas och bioLPG - fördelarna med dessa två alternativ är många. Det är aldrig för sent att byta till gasol - vi hjälper dig hela vägen mot en grönare framtid. Kontakta oss gärna för att hör mer!

Jämförelse

LPG gas

+ Fördelar

 Högt energiinnehåll gör LPG till en kraftfull energikälla
Låga koldioxidutsläpp jämfört med andra fossila bränslen
Rengör förbränningen utan partiklar eller skadliga gaser
Mycket låga underhållskostnader

 - Nackdelar

 Brandfarligt - måste behandlas med försiktighet
Fossilt bränsle

+Fördelar

Minska koldioxidutsläppen med upp till 100%
Fungerar direkt i ditt befintliga LPG-system
Brinner lika rent som konventionelt LPG

-Nackdelar

Högre pris än konventionellt LPG

Andra lösningar

+ Fördelar

Välkänd Enkelt att hitta en rörmokare
Snabb påfyllning vid torrkörning

- Nackdelar

Höga koldioxidutsläpp
Kräver frekvent underhåll och sopning av skorstenen
Illaluktande avgaser från skorstenen och i pannrummet
Risk för markförorening

+ Fördelar

Lågt värmepris
Möjlighet att köpa hållbart trä
CO2-neutral om träpellets är avskogad

-Nackdelar

Kräver ständigt underhåll
Kräver mycket utrymme
Ställer stora krav på rengöring av trädamm, aska och sot
Mycket luftförorenande
Släpper ut dubbelt så mycket CO2 som LPG om träpellets inte är hållbara

Gasinstallationer

Gasinstallationer för industri

Har du använt dig av träpellets, diesel eller en annan lösning till din industri och vill byta till gasol? Vi hjälper dig med gasinstallation hela vägen. Kontakta oss för en offert och vi ordnar resten - allt från vilken LPG eller bioLPG som passar er verksamhet bäst till vilken mängd ni ska ha. Det är aldrig försent att ändra till en hållbarare lösning. Gas som LPG och bioLPG innehåller nästintill inga tungmetaller eller svavel samt att avgaserna är fria från sot och stoft vilket är en stor fördel. Fortfarande osäker på om du vill byta? Läs våra jämförelser här nedan!

Tidslinje

Är du redo för nästa steg?

Här är en tidslinje som förklarar enkelt hur processen går till!

 • Möte

  Vi besöker dig för ett inledande samtal om vad du har för behov och möjligheter.

 • Affärsmodell

  Vi tillhandahåller ett icke-bindande och kostnadsfritt affärsprocess till ditt projekt.

 • Projekt Team

  Vi matchar ihop er med rätt konsult och utrustning partner för ert projekt.

 • Avtal

  Vi ingår i ett avtal och får tillstånd från myndigheterna.

 • Konstruktion

  Vi säkerställer och sätter upp hela systemet och ser till så att det uppfyller alla säkerhetskrav.

 • Första fyllningen!

  När din anläggning är klar kommer den första påfyllningen av gasol. Här kommer vi att närvara och se till så att allt går rätt till.

Vad säger kunderna

"Det var viktigt för oss att arbeta med någon som förstod att detta var en boost för oss."

Einar Øgrey Industrisand AS är en av Skandinaviens största tillverkare av blästersand. Genom att använda det högre brännvärdet och renare förbränning minskade de sina energikostnader med 30% när de bytte från eldningsolja till gasol.

Redo för näste steg?

Leveranssäkerhet är prio ett

Vi vet att det är av yttersta vikt för verksamheten att du alltid har tillgång till gasol när den används i den dagliga driften. Därför hjälper vi dig att dimensionera systemet baserat på dina faktiska behov. Vi levererar den gasol du behöver när du behöver den.

Primagaz levererar gasol till många industriområden. Gasolen har högt ångtryck och en extremt ren förbränning, vilket betyder att den kan användas för direkteldning. D.v.s. att man inte har en värmeväxling utan förbränningen sker rakt in till mottagaren och inga avgaser behöver ledas bort. När man som företag väljer en gasollösning får man en stabil och effektiv energikälla, som med modern utrustning kan anpassas helt efter era produktionsbehov.