Hoppa till innehållet

Press

Presskontakt 

- och senaste nyheterna

Primagaz Sverige är en del av SHV Energy, som är representerat på 4 kontinenter och sysselsätter över 12 000 anställda över hela världen. Vårt huvudkontor finns i Danmark och i Sverige har vi två bolag: Ett som levererar gasol i flaska och ett som levererar gasol i bulk och via lokala gasolnät. På detta sätt kan vi tillhandahålla miljövänlig och effektiv energi för både privatkunder och företag över hela landet. 

Du kan hitta mer information på denna webbplats, bland annat:


Kontakt

Commercial Director, Jesper Krüger Søndergaard på +45 22 69 96 63 eller på jesper.sondergaard@primagaz.dk

Senaste nyheterna

SHV Energy förvärvar E.ON gasol Sverige AB

Förstärker positionen på den skandinaviska och baltiska LPG-marknaden

1 juli 2019

SHV Energy har via dotterbolaget Primagaz Sweden idag förvärvat E.ON Gasol Sverige AB från E.ON Energilösningar AB. Förvärvet innebär att SHV Energys strategiska ambition att bli en av de ledande leverantörerna av LPG i Sverige, med oberoende tillgång till LPG i Östersjöområdet genom Karlshamns LPG-Terminal, uppfylls. E.ON gasol kommer att bli en del av Primagaz Scandinavia och kommer att integreras fullt ut under de kommande månaderna.

Med förvärvet av E.ON Gasol kompletterar Primagaz den befintliga gasflaskverksamheten i Sverige genom att uppnå en stark marknadsposition i den industriella bulk- och affärsverksamheten. Tillskottet av E.ON gasol i Primagazfamiljen gör Primagaz till en av de ledande leverantörerna av LPG i Sverige som kan erbjuda sina kunder gas både via flask-och bulkleverans med tillgång till både BioLPG och LNG. Kapaciteten i Karlshamnsterminalen kommer att möjliggöra strategiska leveranser av LPG till Polen och andra europeiska marknader.

Primagaz CEO för Skandinavien, Duncan Osborne, säger: "Vi är mycket glada över att kunna inkludera E.ON Gasol i Karlshamn i Primagazfamiljen. De kommer nu genom Primagaz i Skandinavien och vårt moderbolag SHV Energy bli en del av världens största och mest heltäckande distributörer av gasol. Vi är verksamma i över 25 länder i fyra världsdelar och förser alla typer av kunder med LPG och LNG tillsammans med bioLPG-lösningar."

E.ON Gasol kommer att fortsätta att verka med det befintliga teamet i Karlshamn för att upprätthålla en hög nivå av service och kundsupport. Under de kommande månaderna blir det en gradvis övergång till Primagaz. E.ON gasol förväntas vara helt integrerat i Primagaz i slutet av 2019.

Om SHV Energy
SHV Energy är globalt ledande inom LPG-distribution. Dessutom erbjuder SHV Energy småskalig LNG, biomassa och BioLPG till kunder som utan tillgång till naturgasnätet. SHV Energy gör det möjligt för sina kunder att byta bort smutsig olja och fasta bränslen, vilket resulterar i lägre koldioxidpåverkan och förbättrad luftkvalitet. SHV Energy har 17 000 anställda och verkar i mer än 25 länder under varumärken som Primagaz, Calor gas, Liquigas och Ipragaz. SHV Energy är ett holländskt familjeägt företag som åtagit sig att arbeta hållbart med samhällen, intressenter och beslutsfattare för att främja energi tillsammans.

Presskontakt
Janneke Leegstra, Head of communikation SHV Energy
e-post: Janneke.Leegstra@shvenergy.com
telefon: + 31 (0)23 555 5700

v