Hoppa till innehållet

Gasol till jordbruk

Få en driftsäker energilösning

– utan att det kostar en förmögenhet

Gasol är ett bra val till allt

Många gårdar har redan ersatt oljan med gasol. Gasol är både en renare och billigare lösning än olja. Allt fler gårdar väljer nu också att etablera sig med gasol redan från början, eftersom det är både prisvänligt, säkert, och har en mängd användningsområden. Dessutom är den enkel att kombinera med andra tekniker och energiformer - som till exempel solvärme. Vi på Primagaz vet vilka fördelar gasol har och hur just du kan börja använda det på rätt sätt. Läs mer om de olika alternativen här och beställ gasol från oss redan idag.

Användning

Spannmålstorkning

Som sagt så har gasol många olika användningsområden. Använd gasol för att torka grödorna. Gasol är så pass effektivt för t.ex. spannmålstorkning att endast 2,5 liter gas behövs i genomsnitt för att minska fuktigheten med 1% i ett ton spannmål. Det är ju helt fantastiskt! Det har dessutom många fördelar på miljön och inte minst plånboken om man jämför med t.ex. olja.

Vilt- och fjäderfäuppfödning

Med gasol kan du skapa ett bra inomhusklimat för alla typer av fjäderfä, eftersom gasen bränner vid en stabil temperatur och avger mindre koldioxid och färre partiklar än olja. Hör av dig till oss på Primagaz så hjälper vi dig med att komma igång.

Uppvärmning

Du får snabbt upp värmen när du använder gasol för uppvärmning, och du får både ett bra inomhusklimat samt en mycket stabil rumstemperatur. Ja fördelarna med gasol är många och överväger du också att byta till gasol, ja då har du kommit rätt. Vi hjälper gärna till med att berätta mer om våra lösningar.

Ogräsbränning

Vill du vara snäll mot miljön samtidigt som du får en effektiv metod att få bort ogräs med? Ja då är gasol det självklara valet. Använder du gasol för ogräsbekämpning, har du valt ett miljövänligt alternativ. Gasol förorenar varken jord eller grundvatten så att du kan ta bort så mycket ogräs du vill med gott samvete. Våra gasolflaskor finns i olika storlekar så att det blir anpassat till uppgiften.

Fördelar

Alla fördelar med en gaslösning från Primagaz - För ditt jordbruk

 • Det är lätt att bli kund. Vi kan hjälpa dig hela vägen.
 • Hög leveranssäkerhet i hela Sverige.
 • Garanterad hög gaskvalitet och exakt mängd i flaskorna.
 • Du kan låna flaskorna av oss utan kostnad.
 • Lätt onlinebeställning 24/7.

Processen

Är du redo för nästa steg?

Processen är enkel och smidig att gå igenom

 • 1. Möte

  Vi besöker dig för ett inledande samtal om vad du har för behov och möjligheter.

 • 2. Affärsmodell

  Vi tillhandahåller ett icke-bindande och kostnadsfritt affärsprocess till ditt projekt.

 • 3. Projekt Team

  Vi matchar ihop er med rätt konsult och utrustning partner för ert projekt.

 • 4. Avtal

  Vi ingår i ett avtal och får tillstånd från myndigheterna

 • 5. Konstruktion

  Vi säkerställer och sätter upp hela systemet och ser till så att det uppfyller alla säkerhetskrav.

 • 6. Första fyllningen!

  När din anläggning är klar kommer den första påfyllningen av gasol. Vi se till så att allt går rätt till.

Möjligheter

Möjligheter mit gasflaskor

Vill du också veta vilka möjligheter som finns med gasol till ditt jordbruk?

Hos Primagaz är vi experter på gasol och vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt lösning för dina behov. Vi har flera olika typer av gasol och våra gasolflaskor kan beställas i olika storlekar. Vi garanterar snabb och flexibel leverans som kommer till tiden och du kan vara säker på att vi fyller flaskorna till det du betalt för och vi byter de inte förrän de är helt tomma.

Vi finns hos flera olika återförsäljare runt om i landet och det är enkelt att byta eller beställa gas. Hos Primagaz är du i trygga händer. Få en offert enkelt här på hemsidan eller kontakta oss för mer information.